The northern cardinal (Cardinalis cardinalis) is a North American bird in the genus Cardinalis; it is also known colloquially as the redbird or common cardinal. It can be found in southern Canada, through the eastern United States from Maine to Texas and south through Mexico. It is found in woodlands, gardens, shrublands, and swamps.
The northern cardinal is a mid-sized songbird with a body length of 21 cm (8.3 in). It has a distinctive crest on the head and a mask on the face which is black in the male and gray in the female. The male is a vibrant red, while the female is a dull reddish olive. The northern cardinal is mainly granivorous, but also feeds on insects and fruit. The male behaves territorially, marking out his territory with song. During courtship, the male feeds seed to the female beak-to-beak. A clutch of three to four eggs is laid, and two to four clutches are produced each year. It was once prized as a pet, but its sale as a cage bird was banned in the United States by the Migratory Bird Treaty Act of 1918.
Taxonomy
The northern cardinal is one of three birds in the genus Cardinalis and is included in the family Cardinalidae, which is made up of passerine birds found in North and South America.
The northern cardinal was one of the many species originally described by Linnaeus in his 18th-century work, Systema Naturae. It was initially included in the genus Loxia, which now contains only crossbills. In 1838, it was placed in the genus Cardinalis and given the scientific name Cardinalis virginianus, which means "Virginia cardinal". In 1918, the scientific name was changed to Richmondena cardinalis to honor Charles Wallace Richmond, an American ornithologist. In 1983, the scientific name was changed again to Cardinalis cardinalis and the common name was changed to "northern cardinal", to avoid confusion with the seven other species also termed cardinals.
The common name, as well as the scientific name, of the northern cardinal refers to the cardinals of the Roman Catholic Church, who wear distinctive red robes and caps. The term "northern" in the common name refers to its range, as it is the northernmost cardinal species.
Subspecies
There are 19 subspecies:
C. c. cardinalis (Linnaeus, 1758)
C. c. affinis Nelson, 1899
C. c. canicaudus Chapman, 1891
C. c. carneus (Lesson, 1842)
C. c. clintoni (Banks, 1963)
C. c. coccineus Ridgway, 1873
C. c. flammiger J.L. Peters, 1913
C. c. floridanus Ridgway, 1896
C. c. igneus S.F. Baird, 1860
C. c. littoralis Nelson, 1897
C. c. magnirostris Bangs, 1903
C. c. mariae Nelson, 1898
C. c. phillipsi Parkes, 1997
C. c. saturatus Ridgway, 1885
C. c. seftoni (Huey, 1940)
C. c. sinaloensis Nelson, 1899
C. c. superbus Ridgway, 1885
C. c. townsendi (van Rossem, 1932)
C. c. yucatanicus Ridgway, 1887
Description
The northern cardinal is a mid-sized songbird with a body length of 20–23.5 cm (7.9–9.3 in) and a wingspan of 25–31 cm (9.8–12.2 in). The adult weighs from 33.6–65 g (1.19–2.29 oz), with an average 44.8 g (1.58 oz).The male averages slightly larger than the female. The adult male is a brilliant crimson red color with a black face mask over the eyes, extending to the upper chest. The color becomes duller and darker on the back and wings. The female is fawn, with mostly grayish-brown tones and a slight reddish tint on the wings, the crest, and the tail feathers. The face mask of the female is gray to black and is less defined than that of the male. Both sexes possess prominent raised crests and bright coral-colored beaks. The beak is cone-shaped and strong. Young birds, both male and female, show coloring similar to the adult female until the fall, when they molt and grow adult feathers. They are brown above and red-brown below, with brick-colored crest, forehead, wings, and tail. The legs and feet are a dark pink-brown. The iris of the eye is brown. The plumage color of the males is produced from carotenoid pigments in the diet. Coloration is produced from both red pigments and yellow carotenoid pigments. Northern cardinal males possess the ability to metabolize carotenoid pigments to create plumage pigmentation of a color different from the ingested pigment. When fed only yellow pigments, males become a pale red color, rather than a yellow. However, there are rare "yellow morph" cardinals, where all feathers (except for black face mask) and beak are a moderate yellow color.
Distribution and habitat
Northern cardinals are numerous across the eastern United States from Maine to Texas and in Canada in the provinces of Ontario, Quebec, New Brunswick and Nova Scotia. Its range extends west to the U.S.–Mexico border and south through Mexico to the Isthmus of Tehuantepec, northern Guatemala, and northern Belize. An allopatric population is found on the Pacific slope of Mexico from Jalisco to Oaxaca; note that this population is not shown on the range map. The species was introduced to Bermuda in 1700. It has also been introduced in Hawaii and southern California. Its natural habitat is woodlands, gardens, shrublands, and swamps.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar